ModernizáciaVojenská technika

Do výroby bojového vozidla CV90 sa zapojí aj skalický Ray Service

Výrobca káblových zväzkov a elektromechanických celkov spoločnosť Ray Service bude priemyselným partnerom na projekte CV90 aj pre slovenskú armádu. Firma to potvrdila 6. júna prostredníctvom sociálnej siete Facebook. V pondelok 5. júna sa v tomto duchu vyjadril aj ex-minister obrany Jaroslav Naď.

Ray Service tak rozširuje počet lokálnych firiem ako ZTS Špeciál či Koval Systems v slovenskom dodavateľskom reťazci bojových vozidiel pechoty. „Dodávať budeme elektromechanické boxy a káblové zväzky pre nové CV90 MkIV pre armádu Českej a Slovenskej republiky“.

Firma, ktorá má matku v Česku podpísala strategickú dohodu s BAE Systems Hägglunds o spolupráci na CV90 pre českú armádu už na medzinárodnom veľtrhu IDET v Brne koncom mája. Česi sa od Švédov rozhodli nakúpiť 246 vozidiel za 60 miliárd českých korún. Slovensko už v decembri 2022 podpísalo zmluvu na dodanie 152 švédskych pásových obrnencov.

„S Ray Service v tíme CV90 príde k posilneniu spolupráce na projekte. Čaká nás veľmi zaujímavá práca a silní a spoľahliví partneri sú pre náš spoločný úspech nevyhnutní. Ray Service bude mať v oblasti bojových vozidiel pre českých vojakov svoju dlhodobú stopu. Som si istý, že toto je prvá z množstva dobrých správ, ktoré prídu,“ povedal Tommy Gustafsson-Rask , generálny riaditeľ BAE Systems Hägglunds počas podpisu zmluvy na veľtrhu IDET.

Tommy Gustafsson-Rask (vľavo) a Jakub Gabriel.

„Sme radi, že sme dospeli v našich jednaniach do úspešného konca a budeme sa tešiť na spoluprácu na projekte CV90 MkIV, ktorá bude trvať najmenej do roku 2030,“ dodal Jakub Gabriel, generálny riaditeľ Ray Service.

Skalický podnik Ray Service bude spolupracovať aj na výrobe obrneného kolesového vozidla 8×8 Patria.

Zdroj foto: FB stránka Ray Service – Slovensko

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *