Obrana a bezpečnosť

Elbit Systems má nové kontrakty v Európe

TEL AVIV – Izraelská spoločnosť Elbit Systems oznámila, že uzatvorila niekoľko obchodných dohôd v Európe. Medzi nimi je predaj samohybných húfnic ATMOS v hodnote takmer 112 miliónov eura, ako aj zmluva na delostrelecké raketové systémy PULS za necelých 125 miliónov eur. Elbit neuviedol, pre koho sú tieto systémy určené. Spoločnosť informovala len o tom, že zákazníkom je členská krajina NATO.

„Vnímame zvýšený dopyt po moderných delostreleckých riešeniach zo strany armád na celom svete, vrátane európskych krajín a členov NATO, v rámci ich úsilia o zvýšenie efektívnosti svojich ozbrojených síl. Naše operačne overené systémy predstavujú pokročilé a nákladovo efektívne riešenie, ktoré tento dopyt uspokojí,“ povedal Bezhalel Machlis, generálny riaditeľ spoločnosti Elbit.

Nezverejňovanie konečného zákazníka patrí k dlhodobej praxi izraelských obranných firiem. Najpravdepodobnejším zákazníkom najnovších obchodov je podľa portálu Defense News dánska armáda. Predstavitelia akvizičnej a logistickej organizácie dánskeho ministerstva obrany v januári uviedli, že hľadajú dodávateľa, ktorý by vyplnil medzery v spôsobilostiach armády. Zároveň Dánsko rozhodlo o zaslaní 19 kusov delostreleckého systému CAESAR na Ukrajinu. V tom čase tiež informovali, že s Elbit Systems rokujú o dodávkach delostreleckých systémov.

Zdroj: Defense News, Elbit Systems

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *