ModernizáciaTechnika a výzbroj OS SRVojenská technika

Nákupy na ministerstve obrany má riešiť Martin Čatloš

Za oblasť modernizácie v rezorte obrany má podľa Denníka N niesť zodpovednosť Martin Čatloš. Ministerstvo obrany nomináciu riaditeľa sekcie pre oblasť modernizácie Denníku N nepotvrdilo, ale podľa „N-ka“ sa Čatloš takto predstavil na oficiálnej akcii Veľvyslanectva Českej republiky za účasti českých zbrojárov.

Čatloš sa dlhodobo teší dôvere v strane SMER. Počas prvej Ficovej vlády bol vedúcim služobného úradu na Kaliňákovom ministerstve vnútra. Počas druhej Ficovej vlády zase šéfoval služobnému úradu na ministerstve dopravy za Jána Počiatka. Denník N pripomenul, že pôsobil aj v dozorných radách podriadených firiem, ako je železničné Cargo, Verejné prístavy, Slovenská pošta či bratislavské letisko.

Denník N tiež informuje, že favoritom na obstaranie vozidiel 4×4 môže byť vozidlo Patriot, ktoré vyrába skupina českého zbrojára Michala Strnada CSG. Zatiaľ oficiálne nie je isté, ako sa minister obrany Kaliňák rozhodne ohľadom nákupu 160 kusov vozidiel 4×4 JLTV Oshkosh, ktoré má zafinancovať vláda USA v rámci grantu. Túto transakciu schválila úradnícka vláda. Nedávno sa za obstaranie domácich vozidiel namiesto amerických vyslovil v NR SR poslanec za SMER Jaroslav Baška, ktorý v minulosti pôsobil aj ako minister obrany.

Zdroj: Denník N.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *