Modernizácia

Zbrojovka Leonardo sa dohodla na spolupráci s tromi slovenskými firmami

Talianska spoločnosť Leonardo sa zaviazala poskytnúť Slovensku pokročilé a efektívne riešenia v oblasti obrany. Podpísala strategické dohody so slovenskými firmami Letecké opravovne Trenčín (LOTN), Virtual Reality Media v Trenčíne a Slavia Production System v Detve. Stalo sa tak počas víkendových leteckých dní SIAF.

Tieto dohody sú zamerané na rozvoj miestnej spolupráce a podporu slovenského priemyslu. Leonardo, ktorá patrí k popredným svetovým spoločnostiam vo výskume a vývoji vo viacerých oblastiach letectva, obrany a bezpečnosti má ambíciu prispieť k riešeniam, ktoré budú konkrétne prispôsobené potrebám Slovenska.

„Leonardo presadzuje na celom svete lokálnu spoluprácu, a to prijímaním modelu podnikania zameraného na podporu primeranej synergie s miestnymi priemyselnými odvetviami na báze dlhodobého partnerstva a rozvoja hodnotového reťazca,“ povedal prvý podpredseda pre medzinárodný rozvoj obchodu v spoločnosti Leonardo Corrado Falco.

Spoločnosť sa zaviazala k maximalizácii lokálneho obsahu a hľadá dlhodobé partnerstvá s miestnymi priemyselnými odvetviami. Leonardo je aktívnym hráčom vo viacerých kľúčových medzinárodných programoch, vrátane Eurofighter, GCAP a Eurodrone. Celosvetovo má viac ako 51 000 zamestnancov a pôsobí v oblastiach ako letecká technika, elektronika, kybernetika, bezpečnosť, vesmírne programy.

zdroj: HNonline.sk
Zdroj foto: Leonardo.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *